вівторок, 10 лютого 2009 20:39

Пентагон провів випробування самонавідного танкового снаряда

Пентагон провів випробування самонавідного танкового снаряда
Американські військові успішно випробували самонавідний снаряд для 120-міліметрового знаряддя основного важкого танку "Абрамс". Як повідомив сьогодні тижневик Defensenews, стрілянина пройшла ще в грудні на армійському полігоні Юма (штат Аризона), а в якості "жертви" використовувався радянський Т-72. Снаряд, що отримав назву "Боєприпас середньої дальності", вразив ціль, що знаходилася за п"ять кілометрів.

Зі слів представника Пентагону Джефа Макнобі, відповідального за реалізацію даного проекту, можна зрозуміти, що боєприпас наступного покоління оснащений відразу двома системами наведення - лазерною та інфрачервоною. У проведених випробуваннях був задіяний лише інфрачервоний датчик. Восени планується провести складнішу стрілянину, покликану оцінити всі бойові можливості нового керованого снаряду.

Контракт на розробку подібного боєприпасу був підписаний Міноборони з консорціумом GeneralDynamics 13 місяців тому. Сума операції складає $232 мільйони. Снаряд повинен бути готовий до прийняття на озброєння в 2012 році.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Пентагон провів випробування самонавідного танкового снаряда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі