середа, 14 жовтня 2009 14:57

КНДР вибачилася за загибель південнокорейських туристів

КНДР вибачилася за загибель південнокорейських туристів
Владаі КНДР висловила жаль з приводу загибелі шести південно-корейських туристів, яка сталася через спуск Пхеньяном з греблі на річці Імжін декількох тонн води.

Ця заява прозвучала під час зустрічі з представниками Південної Кореї в прикордонному місті Кесон (КНДР). Представники КНДР пояснили причину катастрофи різким підйомом рівня води в річці Імжін, що спровокував спуск з греблі. Сеул привітав заяву Пхеньяну, назвавши його "позитивним знаком" у відносинах двох країн. Прес-секретар адміністрації Лі Мен Бака Парк Сон Кю відзначив, що окрім жалю про загибель рибаків, Північна Корея висловила бажання співробітничати з Сеулом з метою запобігання в майбутньому затоплень узбережжя річки Імжін.

Спуск КНДР з греблі на річці Імжін 6 мільйонів тонн води стався 6 вересня. В результаті викликаного ним розливу річки загинули 6 південнокорейців, які рибалили і відпочивали на березі. Сеул зажадав від Північної Кореї вибачень і пояснень.

Після закінчення Корейської війни в 1953 році Північна Корея побудувала низку гребель на річках, що протікають також і територією Південної Кореї. Сеул неодноразово закликав Пхеньян спільно виробити систему попередження про можливі катастрофи, пов"язані з коливанням рівня води в річках, але до цих пір КНДР відхиляла цю пропозицію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР вибачилася за загибель південнокорейських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі