середа, 01 квітня 2009 15:32

КНДР створила компактну ядерну боєголовку

КНДР створила компактну ядерну боєголовку
Об"єкт, запуск якого збирається здійснити Північна Корея, має форму кулі, що підтверджує повідомлення Пхеньяну про те, що 4-8 квітня він виведе на орбіту свій перший штучний супутник.

Як повідомили на умовах анонімності американські чиновники, зображення полігону Мусудан-рі, отримане Пентагоном, свідчить про те, що КНДР має намір здійснити запуск супутника, а не провести випробування ракети великого радіусу дії.

Тим часом Південна Корея і Японія заявили, що будь-який запуск, здійснений Північною Кореєю, стане порушенням резолюцій ООН.

"Не важливо, ракета це чи супутник. Це порушує санкції ООН", - сказав чиновник південнокорейського МЗС.  "Ми розцінюватимемо це як порушення резолюції і, тим самим, міжнародних законів", - додав представник японського зовнішньополітичного відомства.

Регіональний представник міжнародного дослідницького центру International crisis group Деніел Пінкстон повідомив, що Пхеньян вперше зумів вирішити технічні завдання зі створення на основі плутонію компактних ядерних боєголовок. Обслуговуванням боєголовок займається спеціальна організація, яка не входить до складу Збройних сил КНДР і безпосередньо підпорядкована Ким Чен Іру, повідомляє Reuters.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «КНДР створила компактну ядерну боєголовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі