вівторок, 20 квітня 2010 13:29

Хаос у Киргизії: анархісти палять будинки і грабують ринок (ФОТО)
9

У Бішкеку кілька сотень людей прорвалися крізь оточення охорони і почали громити найбільший в центрально-азіатському регіоні речовий ринок "Дордой".

У той же час, за повідомленнями з різних джерел, з південних околиць Бішкека у бік центру міста рухається натовп у декілька сотень людей.

"Через загрозу мародерства ринок "Дордой" тимчасово закрито", - сказано повідомленні ГУВС міста.

Побоюючись погромів і мародерства, торговці закривають свої контейнери. У той же час, ряд власників торгових точок на "Дордої" запевняють, що вже відзначені випадки нападу груп молодих людей на торговців з метою пограбування.

Ситуація в Бішкеку залишається дуже напруженою. На околицях міста у різних місцях зібралися по кілька сотень людей, котрі вимагають від влади виділити їм земельні наділи під будівництво житла. В іншому випадку вони погрожують змістити тимчасовий уряд. При цьому вони роблять спроби силою захопити ділянки землі, котрі колись належали селянам. На цьому грунті між ними і власниками землі виникають сутички.

У результаті заворушень в селі Маївка, розташованому під Бішкеком, загинули три людини.

Всі вони померли від вогнепальних поранень, повідомляє у вівторок, 20 квітня.

Заворушення під Бішкеком почалися 19 квітня, коли група з тисячі осіб спробувала захопити землі, що належали селянам, в основному, туркам-месхетинцям. Жителі села чинили їм опір, після чого натовп загарбників кинувся до Бішкеку, по дорозі громлячи машини і закидаючи камінням будинки Маївки. Деякі з них було спалено дотла.

Фото: Reuters

Gazeta.ua за матеріалами ИТАР-ТАСС і РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Хаос у Киргизії: анархісти палять будинки і грабують ринок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі