субота, 20 січня 2024 13:39

Голосувати дозволять з будь-яким паспортом: окупанти на захоплених територіях готуються до "виборів Путіна"

Голосувати дозволять з будь-яким паспортом: окупанти на захоплених територіях готуються до "виборів Путіна"
Російські загарбники готуються до псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники та колаборанти на тимчасово окупованих українських територіях почали активно готуватися до так званих "виборів" президента в РФ.

Зокрема, призначають "довірених осіб" диктатора Володимира Путіна. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

За його словами, цього тижня було обрано так званих "довірених осіб" у Мелітополі. Ними стали керівник музею з Бердянська та ректор фейкового університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для агітації за Путіна росіяни привезли на захоплені території американського педофіла

"Ми бачимо, що вони зараз грають у фейкову демократію: сьогодні у Мелітополі, Енергодарі і Бердянську вони розмістили масово столи для збору підписів в підтримку Путіна. Але є безліч підтверджень, що це фейк і пропаганда. Один із недоблогерів знімав, як він начебто ставить підпис, і можна було побачити, що підпис він ставить на порожньому аркуші", - сказав Федоров.

Загарбники намагатимуться показати, що участь у псевдовиборах взяла велика кількість людей. Для цього запроваджують низку правил. Зокрема, голосувати можна буде і з українським, і з російським паспортом. Та з будь-яким іншим.

"Ми очікуємо, що явку вони покажуть 100 відсотків, підтримку 90 відсотків, а ми чітко розуміємо, що громадян з паспортом РФ навіть 50 відсотків не існує на тимчасово окупованій території. То вони знімають всі обмеження, аби закрити свої фальсифікації", - додав Федоров.

Росія посилює цензуру, щоб перед виборами обмежити критику повномасштабної війни проти України. За нарікання на армію та мобілізацію в РФ вирішили карати конфіскацією майна, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, депутати Держдуми від путінської "Єдиної Росії" запропонували проєкт закону, який дозволить уряду конфіскувати майно в осіб, засуджених за поширення "фейкової" інформації про Збройні сили РФ.

Зараз ви читаєте новину «Голосувати дозволять з будь-яким паспортом: окупанти на захоплених територіях готуються до "виборів Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі