пʼятниця, 14 травня 2010 12:30

Дружина Сергія Тігіпка заснувала свій кінофестиваль

Дружина Сергія Тігіпка заснувала свій кінофестиваль

13 травня у Києві відбулася прес-конференція організаторів першого Одеського міжнародного кінофестивалю. Він пройде 16-24 липня. Ініціатором та президентом події стала 36-річна дружина віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка Вікторія.

"Ми вирішили робити фестиваль в Одесі, бо це місто, де усе пронизане європейською культурою, - зауважила Вікторія Тігіпко. - Крім того у липні до Одеси буде великий притік туристів. Тому ми хочемо робити фестиваль демократичним - для людей. Глядачі зможуть голосувати за фільми, мати доступ до зіркових режисерів. Наші фільми матимуть одеську специфіку - гумор. Це не обов'язково будуть комедії. Гумор може бути присутній і в трагедії".

Під час події функціонуватиме молодіжна кіношкола на 1500 учасників. Взяти у ній участь зможе будь-яка молода людина, купивши акредитаційний бейдж за 300 грн. Також за цю суму можна буде дивитися усі фільми програми та брати участь у вечірніх заходах фестивалю.

"Після розвалу Радянського союзу Україна втратила потужності Одеської кіностудії, яка вважалася 3 за значимістю після "Мосфільму" та "Ленфільму", - наголосила Вікторія Тігіпко. - Талановиті та досвідчені режисери роз'їхалися з Одеси по світу. Немає кому займатися молоддю. Ми вирішили виправляти ситуацію і створити літню кіношколу, де режисери передадуть свій досвід усім, хто мріє знімати. Це можуть бути не конче студенти кіновузів".

На участь у боротьбі за гран-прі фестивалю прийшло 200 заявок. Українських фільмів серед них немає. Організатори ще не говорять, кого запросили із зіркових акторів та режисерів. Обіцяють не менше 5 імен світового масштабу. Відомо, що журі очолить голландський режисер Йос Стеллінг.

"Церемонія відкриття та закриття фестивалю відбудеться в Одеському театрі опери та балету, - розповів директор фестивалю Денис Іванов. - Більшість показів пройде у кінотеатрі "Батьківщина". Сеанси починатимуться о 9 ранку і триватимуть до глибокої ночі. Крім того будуть задіяні усі кінотеатри міста. Вони до цього вже готові. Квитки коштуватимуть, як на звичайні сеанси – 15-50 грн".

Фестиваль матиме 4 номінації - за вклад у кіномистецтво, кращу акторську роботу, приз глядацьких симпатій та гран-прі. Основний переможець отримає $ 15 тис.

Організатори очікують прийняти 40 тис. гостей.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Дружина Сергія Тігіпка заснувала свій кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі