субота, 17 лютого 2024 20:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов сказав, що буде із Залужним та звільненими командувачами

Данілов сказав, що буде із Залужним та звільненими командувачами
У секретаря РНБО Олексія Данілова поцікавилися, чим займатимуться командувачі, яких Зеленський відправив у відставку. Фото: РНБО

Звільнені офіцери та колишній Головком ЗСУ Валерій Залужний продовжать працювати на користь держави.

Це цілком природний процес, що після обрання нового Головнокомандувача відбулася низка інших кадрових змін у командуванні. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Адже новий Головнокомандувач має право запропонувати призначити нових людей на ті чи інші посади", - зазначив він.

Щодо попередніх командувачів, то секретар РНБО зауважив, що усі вони - "державники", які мають бажання й надалі захищати Україну та обов'язково братимуть у цьому участь.

Данілов більш ніж упевнений, що вони працюватимуть на державу, на тих чи інших посадах, у тих чи інших установах - не тільки в Збройних Силах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звільнив Наєва і призначив низку командувачів

"У нас достатньо структур сектору безпеки й оборони, наприклад, Державна прикордонна служба, Міністерство внутрішніх справ, Національна гвардія. Ми не маємо зараз повної відповіді на це запитання, але я впевнений, що всі ці фахівці будуть залучені до здобуття нашої перемоги", - запевнив Данілов.

Що буде із Залужним

Після відставки Залужного президент запропонував генералові залишитися в його команді. Данілова спитали, чи відомо йому, що відповів ексголовком. Секретар РНБО сказав, що це питання краще поставити самому Валерію Федоровичу.

Також у Данілова поцікавилися, чи відомо йому , які посади Зеленський пропонував Залужному. Той натякнув, що він знає, втім, розповідати про таке публічно не має права.

Президент Володимир Зеленський 8 лютого звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського.

Перед тим Зеленський повідомив про зустріч із Залужним і заявив, що настав час для оновлення.

Зараз ви читаєте новину «Данілов сказав, що буде із Залужним та звільненими командувачами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі