середа, 21 червня 2023 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Буданов обтрусився від пилу, одягнув кепку і вийшов на вулицю" – як ГУР пережив дві ракетні атаки

"Буданов обтрусився від пилу, одягнув кепку і вийшов на вулицю" – як ГУР пережив дві ракетні атаки
Росіяни двічі цілились ракетами в будівлю ГУР. Фото: eastnews.ua

Росіяни щонайменше двічі атакували ракетами будівлю Головного управління розвідки Міноборони.

У березні 2022 року атака РФ на штаб-квартиру ГУР на Рибальському острові в Києві багатьох "паралізувала", пише The Economist. Востаннє ворог спрямовував ракети на відомство цьогоріч наприкінці травня.

"Офіцери розвідки згадують минулорічний терор, коли падали ракети, вилітали вікна й обвалювалися напівзруйновані будівлі. Люди, які чекали в приймальні на зустріч зі своїм шефом, падали на підлогу", – ідеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов у новому образі "вийшов в ефір". Пропаганда РФ "палатиме"

Невдовзі до них вийшов очільник ГУР Кирило Буданов.

"Він сказав, що все гаразд. Обтрусився від пилу, одягнув кепку і вийшов на вулицю, щоб оглянути пошкодження", – пригадує один із неназваних офіцерів.

29 травня на офіс ГУР летіли балістичні ракети, безпілотники та крилаті ракети. Вони ледь не влучили в офіс та сусідній автомобільний міст. Бойові дрони зачепили іншу будівлю. Тоді над Києвом та областю збили всі 11 ракет.

"Після цього російська пропаганда запустила фейк про те, що нібито ракета РФ влучила в будівлю ГУР і це нібито призвело до серйозного поранення Буданова. Росіяни вигадали, що його гелікоптером доставили на військову базу в польському Жешуві. А звідти евакуаційний американський борт буцімто доправив пораненого до Німеччини", – зазначає видання.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пожартував про "загін безсмертних". Раніше російська пропаганда заявляла про смерть Буданова.

Цього місяця росіяни вигадали фейк про смерть головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Росіяни роблять інформаційні вкиди із завищеними цифрами про втрати української армії або брешуть про зникнення Залужного в очікуванні, що Україна почне спростовувати і видасть дані чи непрямі орієнтири на командувачів, сказали у Міністерстві оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Буданов обтрусився від пилу, одягнув кепку і вийшов на вулицю" – як ГУР пережив дві ракетні атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі