четвер, 25 лютого 2010 20:24

Британський парламентарій назвав президента ЄС "мокрою ганчіркою"

Лідер британських супротивників європейської інтеграції Найджел Фарадж облаяв першого президента Євросоюзу бельгійєця Германа ван Ромпея. Це сталося відразу після першого виступу ван Ромпея на пленарній сесії Європарламенту в Брюсселі.

"Нам говорили, що коли в Євросоюзу з"явиться президент, це буде значною особистістю, лідером планетарного масштабу, який стоїть на чолі 500 мільйонів людей, а замість цього ми отримали Вас. І після ось цього Вашого виступу - мені не хочеться бути грубим, але дійсно у Вас харизма мокрої полової ганчірки і вид дрібного банківського службовця", - цитує Фараджа Euronews.

Фарадж також назвав ван Ромпея "тихим вбивцею" демократії і сказав, що Бельгія - це "не країна".

"Ви абсолютно не підходите для цієї роботи, і я можу з впевненістю заявити, що виступаю від імені більшості британців, коли кажу, що ми Вас не знаємо і знати не хочемо, і чим швидше Ви підете, тим краще", - заявив Фарадж.

У свою чергу ван Ромпей відреагував у властивій йому стриманій манері, сказав, що вважає таку поведінку негідною, але утримається від подальших коментарів.

Тим часом голова Європарламенту Єжи Бузек розглядає питання про застосування дисциплінарних заходів проти британського парламентарія, адже за чинними правилами члени Європарламенту повинні шанобливо ставитися один до одного і дотримуватися гідності парламенту. В особливо серйозних випадках депутатам може загрожувати офіційна догана, позбавлення на кілька днів права голосу або тимчасове відсторонення від займаних посад в парламенті.

В свою чергу представник британського парламентарія Гавейн Таулер заявив, що Фарадж здивований такою реакцією у відповідь, зазначивши, що зауваження депутата вважалися б цілком нормальними за стандартами британської Палати громад.

"У нас і погірше висловлюються", - зауважив він.

Фарадж, залишаючи Брюссель, написав у четвер у своєму блозі в Twitter: "Думаю, я тепер ворог номер один".

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Британський парламентарій назвав президента ЄС "мокрою ганчіркою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі