середа, 23 грудня 2009 12:17

Бізнесмени голодують, бо їм заборонили торгувати пивом біля шкіл

Бізнесмени голодують, бо їм заборонили торгувати пивом біля шкіл

Запорізькі підприємці вирішили відмовитися від їжі, щоб депутати скасували свою заборону на продаж алкоголю і сигарет в радіусі 50 метрів від шкіл і дитячих садків.

Сьогодні вже третій день, як четверо запорізьких підприємців, серед яких голова Союзу підприємців "Ніка" Лідія Кривенко, голодують у холі мерії. Бізнесмени пішли на такий відчайдушний крок, щоб народні обранці відступили від свого наміру заборонити торгівлю пивом і сигаретами біля шкіл.

"У зону заборони потрапляє 128 об"єктів торгівлі, це не лише кіоски, але й ресторани, кафе і супермаркети. Я згодна, що з дитячим алкоголізмом потрібно боротися, але не такими методами. Ми пропонували депутатам варіант, щоб продавати сигарети і пиво по паспортах, розвісили плакати про шкоду куріння, на цю ж тему підготували диски для шкіл, - поділилася Лідія Кривенко. – Але обранці стоять на тому, щоб у радіусі 50 метрів сигарети і пиво не продавали. Хоча школяр, який палить, запросто може пройти 51 метр і купити сигарети. З дитячим алкоголізмом і курінням потрібно боротися іншими методами".

У свою чергу депутати пропонували бізнесменам допомогти перенести кіоски, але підприємці слабо в це вірять - для цього потрібні дозвільні документи на відведення землі.

"Сьогодні на сесії міськради ми шукатимемо компроміс разом з підприємцями. Але як би там не було у нас не повинні продавати пиво і сигарети підростаючому поколінню. Один з варіантів - ми підемо назустріч власникам торгових точок, але їхню діяльність візьмемо на контроль, якщо вони порушать договір, тоді вживемо жорсткіші заходи", - пояснив депутат міської ради Андрій Іванов.

Бізнесмени мають намір голодувати доти, поки обранці не ухвалять рішення, яке влаштує усіх.

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени голодують, бо їм заборонили торгувати пивом біля шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі