понеділок, 07 грудня 2009 16:30

БЮТ пропонує вдесятеро збільшити штрафи за самогоноваріння

БЮТ пропонує вдесятеро збільшити штрафи за самогоноваріння
Народні депутати від БЮТ Віктор Швець, Юрій Прокопчук, Іван Денькович і Василь Деревляний пропонують збільшити штрафи за виготовлення, зберігання і/або придбання з метою реалізації самогону та інших фальсифікованих алкогольних напоїв домашнього виробництва і тютюнових виробів з 170-850 до 850-1 700 гривень (з 10-50 до 50-100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян).

Про це йдеться в законопроекті N5404 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", зареєстрованому в Раді 3 грудня.

При цьому законопроект передбачає збільшення штрафу за реалізацію таких алкогольних і тютюнових виробів з 20-100 до 70-120 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Крім цього законопроект передбачає, що незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, яке забезпечує масове виготовлення таких товарів, або пов"язане з отриманням доходів в великому розмірі (коли сума таких доходів у 200 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян), каратиметься штрафом від 1 000 до 2 000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

У пояснювальній записці наголошується, що такі зміни необхідні у зв"язку з катастрофічним розповсюдженням пияцтва серед населення, про що свідчать дані офіційної статистики: на даний момент на обліку в медичних установах знаходяться 900 тис. хворих алкоголізмом.

При цьому щороку кількість хворих алкоголізмом збільшується на 50 тис. чоловік, а вмирає від алкогольного отруєння більше 10 тис. чоловік.

Нагадаємо, раніше Рада прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за реалізацію алкогольних напоїв неповнолітнім, повідомляє proUA.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ пропонує вдесятеро збільшити штрафи за самогоноваріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі