середа, 14 квітня 2010 13:22

Азаров удвічі збільшив виплати ветеранам до дня Перемоги

Азаров удвічі збільшив виплати ветеранам до дня Перемоги

Уряд збільшив в два рази розмір грошової допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни до дня Перемоги.

Про це повідомив прем"єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів в середу.

Прем"єр проінформував, що в середу уряд також розгляне питання збільшення з 1 березня 2010 року розмірів раніше призначених трудових пенсій, повідомляє Департамент інформації і масових комунікацій Кабміну.

Всього, за словами М.Азарова, право на підвищення пенсій отримає більше мільйона українських пенсіонерів. Прем"єр підкреслив, що "уряд послідовно виконує завдання, які поставив президент з подолання бідності", тому ініціативи з поліпшення рівня життя громадян України, зокрема соціально незахищених верств населення, будуть закладені в проект державного бюджету на 2010 рік.

"Повна відповідь, настільки нам вдасться поліпшити рівень життя в поточному році, буде закладена в проекті державного бюджету", - підкреслив М.Азаров і додав: "Вже зараз уряд приймає рішення про збільшення виплат найбільш незахищеним категоріям громадян".

До 5 травня уряд обіцяє виплатити одноразову допомогу ветеранам до дня Перемоги.

Як повідомлялося, 7 квітня Кабмін встановив розміри виплат одноразової грошової допомоги в 2010 році, передбаченої законами України "Про статус ветеранів війни, гарантіях їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань".

Розмір таких виплат для інвалідів Великої Вітчизняної війни I, II і III груп склав 1000, 900 і 800 грн відповідно, а особам, що мають особливі заслуги перед батьківщиною, виплатять по 1000 грн. Неповнолітнім в"язням концтаборів і інших місць примусового змісту виплатять по 630 грн. Членам сімей загиблих і померлих інвалідів війни виплатять - 320 грн. Тим, хто працювали і служили в тилу дадуть по 120 грн.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Азаров удвічі збільшив виплати ветеранам до дня Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі