четвер, 05 січня 2023 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики вирахували, як швидко РФ використає в Україні іранські дрони

Аналітики вирахували, як швидко РФ використає в Україні іранські дрони
Росія налагоджує з Іраном маршрут для безперебійного постачання зброї. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти використають 1750 іранських безпілотників до травня 2023 року.

За умови, якщо застосовуватимуть їх з тією ж інтенсивністю, що й у період з вересня до грудня 2022 року, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"У своїй кампанії масованих атак по українській критичній інфраструктурі війська РФ дедалі більше покладаються на безпілотники іранського виробництва. Імовірно, вони значно вичерпали поточні запаси цих систем. Росія прагнутиме до подальшого двостороннього співробітництва з Іраном з метою забезпечення більшої кількості високоточних систем озброєнь для використання в Україні", – вважають експерти.

Водночас Кремль налагоджує з Іраном маршрут для безперебійного постачання зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ очікує на чергову партію дронів з Ірану – ГУР

28 грудня іранські державні ЗМІ заявили, що Іран незабаром отримає з Росії 24 винищувачі Су-35, імовірно, в обмін на безпілотники й балістичні ракети іранського виробництва.

Ці системи високоточної зброї дозволять російським силам ефективніше завдавати ударів по українських тилах, що захищаються західними зенітними й протиракетними системами, ніж їхня нинішня пілотована авіація.

Сполучені Штати Америки обговорюють із владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану. Мова про дрони-камікадзе, які застосовує РФ проти мирного населення України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики вирахували, як швидко РФ використає в Україні іранські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі