середа, 04 січня 2023 05:29

Спецтема: Війна Росії проти України

США і Ізраїль хочуть завадити Ірану продавати дрони РФ – Держдеп

США і Ізраїль хочуть завадити Ірану продавати дрони РФ – Держдеп
Ірану хочуть завадити у продажі дронів в Україну. Фото: Укрінформ

Сполучені штати обговорюють з владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану.

Мова йде про дрони-камікадзе, які застосовує РФ проти мирного населення України, повідомив на брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає "Укрінформ".

"Ми, поза сумнівом, обговорювали з нашими ізраїльськими партнерами загрозу, яку становлять іранські технології БПЛА, а також їх розповсюдження по всьому світу, включно з Росією", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Купола" не дочекаємося – Ігнат розповів, як Україні захистити небо

Вашингтон застосовує наявні важелі, аби завадити Тегерану реалізовувати схеми постачань озброєнь за кордон.

США запровадили санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до цих оборудок. Крім того, американська сторона продовжує відстежувати цілі для нових санкцій.

Речник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати узгоджують свій підхід із союзниками та партнерами по всьому світу, аби зупинити потік військових технологій з Ірану до Росії, а також інших країн-вигнанців.

Українська протиповітряна оборона показує високі результати збиття ворожих дронів-камікадзе. Лише за перші дві доби 2023 року в українському небі знищено 84 запущених Росією БпЛА. Це стовідсотковий результат.

Однак Росія намагається виснажити українську ППО й зменшити запас українських зенітних ракет. Тому партнерам необхідно посилити надання Україні систем ППО.

Зараз ви читаєте новину «США і Ізраїль хочуть завадити Ірану продавати дрони РФ – Держдеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі