вівторок, 03 січня 2023 12:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Результат ‒ 100%: у Повітряних силах розповіли, скільки ворожих дронів збили за перші два дні року

Результат ‒ 100%: у Повітряних силах розповіли, скільки ворожих дронів збили за перші два дні року
За перші дві доби 2023 року українська ППО знищила 84 запущених Росією БпЛА. Фото: mind.ua

Українська протиповітряна оборона показує високі результати збиття ворожих дронів-камікадзе.

Лише за перші дві доби 2023 року в українському небі знищено 84 запущених Росією БпЛА. Це стовідсотковий результат, розповів в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи довго ще Росія атакуватиме Україну дронами ‒ у Повітряних силах розповіли

Однак, за його словами, Росія намагається виснажити українську ППО й зменшити запас українських зенітних ракет. Тому партнерам необхідно посилити надання Україні систем ППО.

"Ми таких результатів не досягали ще ніколи. Навіть винищувачі піднімають у повітря, щоб збивати ці БпЛА. Тому нам потрібні нові сучасні літаки F16, які мають новітні радари й новітні ракети", ‒ наголосив Ігнат.

Російські військові готуються до нової ракетної атаки на Україну, зокрема з Чорного моря. Але там їм заважає шторм, розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Масовані атаки по енергосистемі України не призведуть до бажаного Кремлем інформаційного ефекту. З цього приводу в так званих російських воєнних блогерів дедалі більше зростає невдоволення, тож вони вимагають ударів і по військовій інфраструктурі, пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Результат ‒ 100%: у Повітряних силах розповіли, скільки ворожих дронів збили за перші два дні року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі