вівторок, 03 січня 2023 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи довго ще Росія атакуватиме Україну дронами ‒ у Повітряних силах розповіли

Чи довго ще Росія атакуватиме Україну дронами ‒ у Повітряних силах розповіли
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, як до Росії постачають іранські дрони. Фото: mil.in.ua

Росіяни можуть атакувати Україну іранськими дронами стільки, скільки їх постачатимуть.

Ворог також звертає увагу на ефективність таких ударів, розповів в ефірі національного телемарафону речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Якщо атакуватимуть такими темпами, як ті дві ночі, то, судячи уже з наданої нашими спецслужбами та розвідкою інформації про нову партію у 250 дронів, щонайменше половину вони вже використали. Тобто можна умовно підрахувати", ‒ зазначив Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з моря ‒ у ЗСУ розповіли про підготування росіян до нових атак

За його словами, нову партію дронів можуть підвезти будь-коли, оскільки Росію з Іраном розділяє частина Каспійського моря.

"Вони можуть морським шляхом хоч щодня ці дрони возити. Питання в тому, чи готовий Іран надалі надавати безпілотники, скільки він їх має. Чи вони робитимуть це під виглядом виробництва на умовному російському заводі, який вони хотіли побудувати. Усе залежить від постачання. Тому готуватися будемо", ‒ наголосив Ігнат.

Росіяни, за його словами, знають, що українські військові навчилися ефективно збивати дрони, але вони також розуміють, що ці атаки виснажують нашу систему ППО.

"Бо дрони порівняно дешеві, ворог це розуміє. Навіть винищувачі підіймають для перехоплення. У їх знищенні допомагає західне озброєння. Працює воно надзвичайно ефективно, але його треба більше", ‒ зазначив Ігнат.

Країна-агресорка Російська Федерація планує тривалу атаку на Україну дронами "Shahed 136". Від початку року минуло лише два дні, а рахунок збитих іранських дронів над Україною – вже понад 80. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Масовані атаки по енергосистемі України не призведуть до бажаного Кремлем інформаційного ефекту. З цього приводу в так званих російських воєнних блогерів дедалі більше зростає невдоволення, тож вони вимагають ударів і по військовій інфраструктурі, пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Чи довго ще Росія атакуватиме Україну дронами ‒ у Повітряних силах розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі