вівторок, 03 січня 2023 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Купола" не дочекаємося – Ігнат розповів, як Україні захистити небо

"Купола" не дочекаємося – Ігнат розповів, як Україні захистити небо
Україні потрібні сучасні винищувачі. Фото: unsplash.com

Найближчі роки в Україні не створять жодного "купола" над всією територією. Це неможливо фізично й фінансово.

Про це в ефірі національного марафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Розставити системи ППО на такій протяжності кордонів і перекрити стратегічно важливі об'єкти всередині держави нереально. Має бути величезна кількість техніки. Це надзвичайно дорого, треба великий фінансовий і людський ресурс. Система ППО в інших країнах – це перекриття певних напрямків, об'єктів. Іншу ж частку протиповітряної оборони держави виконують винищувачі. Вони можуть швидко злетіти з аеродромів і прибути до району, де потрібно перехопити крилату ракету, дрон чи літак. Діють оперативно і максимально ефективно", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи довго ще Росія атакуватиме Україну дронами ‒ у Повітряних силах розповіли

Україні потрібні такі ж сучасні літаки, які мають новітні радари, ракети, прицільно-навігаційні комплекси.

"Найперший кандидат – F-16 певної модифікації, який міг би виконувати завдання у повітрі, зокрема, перекрити повітряний простір", – підкреслив речник.

Українська протиповітряна оборона показує високі результати збиття ворожих дронів-камікадзе. Лише за перші дві доби 2023 року в українському небі знищено 84 запущених Росією БпЛА. Це стовідсотковий результат.

Однак Росія намагається виснажити українську ППО й зменшити запас українських зенітних ракет. Тому партнерам необхідно посилити надання Україні систем ППО.

Зараз ви читаєте новину «"Купола" не дочекаємося – Ігнат розповів, як Україні захистити небо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі