четвер, 02 квітня 2009 09:02

Америка не заощаджує у витратах на космос

 
Державні витрати США на старти несекретних супутників і невійськові космічні програми вийшли з-під контролю, вважають експерти. Ці витрати зросли на 42% - до $16.9 млрд в 2009 фінансовому році. У 2005 році вони складали $11,9 млрд.

Група експертів, яка підрахувала витрати, отримані з незалежної бази даних Федеральної космічної програми, говорить, що мільярди доларів на космічні програми, пов"язані з національною безпекою, були розпорошені між трьома військовими структурами та іншими установами, а центральний орган для відстеження витрат так і не було створено.

За останні п"ять років загальна вартість витрат зросла більш ніж на 200%. Lokhid Martin Corp, Boeing Co і Northrop Grumman Corp - це головна трійка оборонних підрядників Пентагону, яка також займається космічними програмами.

Крім того, аналітики вважають, що ще $10 млрд уряд витратить на секретний супутниковий зв"язок та інші військові космічні програми. Нова база даних демонструє, що більше 20% військово-космічних витрат надходить від агенцій за межами Пентагону, таких як NASA та Національна адміністрація з проблем океану та атмосфери. Несекретні космічні програми складають близько 37% загальних витрат на космос, зазначається у звіті.

За матеріалами TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Америка не заощаджує у витратах на космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі