неділя, 03 березня 2024 00:46

Як легко відмити скло духовки від жиру та нагару: перевірені методи

Як легко відмити скло духовки від жиру та нагару: перевірені методи
Очистити нагар в духовці не так уже й легко, особливо якщо він там формувався упродовж довгого періоду часу. Фото: dizainkyhni

Скло духовки не так легко відмити, адже на ньому збирається багато жиру та інших забруднень.

Щоб відмити його, потрібні дуже сильні хімічні засоби, або перевірені "народні". Очистити нагар в духовці не так уже й легко, особливо якщо він там формувався упродовж довгого періоду часу. Gazeta.ua розповість про кілька легких способів позбутися цієї проблеми.

Пара

Пара допоможе зняти зі скла липкий та стійкий наліт. Можна скористатися самою духовкою: поставити в неї ємність з водою, куди можна додати 70% оцту (2 ч. л. на 1 л), концентрат для миття посуду (1 ч. л.) або лимонну кислоту (10 м на 1 л). Потім духовку потрібно нагріти до 150-180 ° C і прокип'ятити воду 30-40 хвилин.

Після цього склу на дверцятах потрібно дати охолонути і зняти м'якою ганчіркою розм'якшений наліт.

Нашатирний спирт

При використанні нашатирю важливо використовувати маску та рукавички. Спирт за допомогою спонжу слід нанести на поверхню скла і залишити на ніч. Вранці розчинений бруд залишиться змити мокрою ганчіркою або губкою.

Столовий оцет

У цьому випадку також важливо використовувати засоби захисту. Усю поверхню скла слід ретельно обробити оцтом, залишити на півгодини, після чого нанести на губку миючий засіб, спінити та потерти. Розчинений бруд змити великою кількістю води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися плям на джинсах без прання: перевірені методи

Сода

Соду з водою потрібно змішати так, щоб вийшла кашка чи паста. Содову пасту слід нанести на всю поверхню скла товстим шаром, а зверху можна побризкати з пульверизатора розчином оцту з водою (4-5 ст. л оцту на 1 л води). Залишити на півгодини-годину, а потім змити все губкою.

Розпушувач тіста

Очистити скло в духовці можна за допомогою розпушувача для тіста. Спочатку потрібно зволожити поверхню вологою губкою, а потім посипати розпушувачем і залишити на 15-10 хвилин. Після цього змити.

Господарське мило

За допомогою господарського мила можна приготувати засіб, який дуже добре допоможе очистити скло в духовці всередині. Так можна позбутися навіть тих забруднень, які досить сильно в'їлися.

Потрібно натерти господарське мило на тертці, 20 г цієї стружки кинути у невелику ємність. Додати по одній столовій ложці солі, оцту і води. Добре перемішати і нанести суміш рівномірно на всю поверхню скла в духовці. Залишити на 20 хвилин, а потім ретельно потерти губкою і змити.

Якщо часто користуватися мікрохвильовою піччю і не протирати її щоразу зсередини, то через кілька місяців доведеться шукати шляхи її очищення.

Неприємний запах, жирний наліт та засохлі шматочків їжі створюють доволі неприємну атмосферу у середині цього популярного побутового приладу. Gazeta.ua розповість, як якісно та швидко відмити мікрохвильову піч у домашніх умовах.

Зараз ви читаєте новину «Як легко відмити скло духовки від жиру та нагару: перевірені методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі