пʼятниця, 10 лютого 2023 03:25

Як позбутися плям на джинсах без прання: перевірені методи

Як позбутися плям на джинсах без прання: перевірені методи
Gazeta.ua розповість, як прибрати брудні плями на джинсах, навіть не використовуючи пральну машинку. Фото: Tkaner

Джинси – найуніверсальніший одяг, який підходить практично для будь-якого випадку.

Саме тому суттєво зростає ризик забруднити саме цей предмет гардеробу. Джинсова тканина дуже добре вбирає будь-які речовини, тому з джинсів пляма виводиться досить важко.

Однак існує кілька дієвих методів, здатних видалити навіть ті забруднення, які виводяться найважче. Gazeta.ua розповість, як прибрати брудні плями на джинсах, навіть не використовуючи пральну машинку.

По-перше запам'ятайте найголовніше: якщо ви тільки забруднилися, не тріть забруднення мокрою або сухою ганчіркою або вологою серветкою. Так ви проблему не вирішите, а лише посилити її. Краще скористайтеся перевіреними методами, описаними нижче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися плям на пуховику без прання ‒ перевірений метод

Сіль

Звичайна сіль має абсорбуючі властивості. Пляму на джинсах необхідно обробити кашкою з кухонної солі і теплої води.

Зачекайте 20 хвилин і змийте залишки солі теплою водою.

Нашатир та перекис водню

Хорошим народним засобом проти плям на джинсах є на нашатирний спирт і перекис водню, які є майже в кожному домі.

Вам потрібно приготувати суміш з пропорцією 1 до 1. Нанесіть кашку на пляму, а потім змийте через 20 хвилин. Такий засіб здатний врятувати білі джинси майже від будь-якого виду забруднення. Перекис можна замінити зубним порошком, але за ним, швидше за все, потрібно буде йти в магазин.

Вивести пляму від бруду на джинсах допоможе 3% перекис водню. Змочіть у ньому ватний диск, обробіть ділянку. Однак при використанні цього способу все ж доведеться через 15 хвилин відправити джинси в пральну машинку

Газована вода

Розбавте 1 чайну ложку солі у чашці з газованою водою. Цим розчином обробіть пляму та залиште джинси на ніч. Такий спосіб врятує джинси, якщо ви забруднили їх їжою чи вином.

Білий оцет

Якщо помітили засохлу пляму, налийте кілька крапель на паперовий рушник. Пропитайте їм проблемну ділянку.

Яскраві кольорові речі мають привабливий вигляд і подібні до нових, навіть якщо ви носите їх давно.

На жаль, іноді після прання речі линяють і втрачають первісний вигляд. Gazeta.ua дасть кілька дієвих порад, які дозволять зберегти колір речей під час прання.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися плям на джинсах без прання: перевірені методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі