вівторок, 15 червня 2010 15:45

Кубинський хлопчик вижив після удару струмом у 13 тисяч вольт

Кубинський хлопчик вижив після удару струмом у 13 тисяч вольт

На Кубі лікарі дитячого педіатричного госпіталю провінції Камагуей врятували десятирічного Осдельвіса Переса Санчеса, який отримав удар струмом напругою у 13,8 тисячі вольт. До лікарні хлопчика привезли в стані глибокого шоку і з найсильнішими опіками лівої руки.

Близько двох місяців тому хлопчик разом з другом заліз на залізничний вагон у пошуках цукрової тростини.

За словами очевидця події Рафаеля Мартінеса, у місцевих дітлахів була звичка - щодня після школи, вони приходили до вагонів і крали солодощі.

Цього разу десятирічний шибеник замість ласощів наштовхнувся на контактний дріт. Від удару електричним струмом Одельвіс впав з триметрового вагону і серйозно пошкодив руку.

У лікарнях дитина провела більше двох місяців. Руку довелося ампутувати: за словами медиків, опік був настільки сильний, що від кінцівки майже нічого не залишилося. Але, на щастя, інші життєво важливі функції організму не постраждали: зараз хлопчик завершує реабілітаційний курс і вже через кілька днів повернеться в рідне селище Аїті на півдні провінції (близько 80 кілометрів від міста Камагуей).

"Це єдиний випадок на Кубі і, скоріш за все, унікальний у всьому світі", - говорить ортопед Педро Мануель Буено Родрігес, один з лікарів, які лікували хлопчика.

"Існує дуже багато випадків, коли люди опинялися в шоковому стані після електрошоку, наприклад, після удару блискавки. Але у всіх цих випадках неможливо встановити, яким було напруження ", - продовжує він.

"Тут ми точно знали, від якої напруги постраждала дитина: у контактному проводі було близько 13,8 тисячі вольт. Це вийнятковий випадок", - додає ортопед.

News2ru, РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Кубинський хлопчик вижив після удару струмом у 13 тисяч вольт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути