четвер, 10 червня 2010 16:33

Грач пояснив, чому комуністи хочуть вийти з коаліції

Грач пояснив, чому комуністи хочуть вийти з коаліції

Комуністична партія України погрожує вийти з парламентської коаліції, оскільки незгідна з позицією Партії регіонів в деяких ідеологічних і економічних питаннях.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив комуніст Леонід Грач. Проте він стверджує, що "це тільки постановка питання і оцінка, а не заява".

"Якщо проаналізувати, що було у зверненні Віктора Януковича і, що було у його передвиборчих обіцянках, то побачимо великі розбіжності. В обіцянках було надання статусу (державної мови – ред.) російській, вступ у ЄЕП. Насправді про російську мову не було ні слова, не ставилось питання по Митному союзу. Звичайно ж ніхто не збирається в ОДКБ", - сказав нардеп.

За словами Грача, це стосується і програми економічних дій - 10-годинний робочий день, пенсійний вік з 65 років.

"Постає питання – у чому наша дружба? Виступати проти соціальних прав людей нам не дозволено", - наголосив він.

Грач розповів, що зараз РФ у багатьох країнах світу проводить фестиваль "Великое русское слово", а в Україні ніде цього нема, крім Криму. Він запитав, чому його нема ні у Києві, ні у Львові.

Нагадав, що вчора під час сесії Севастопольської міської ради, де більшість мають "регіонали", спробували поставити на порядок денний питання про відміну указів щодо Бандери і Шухевича. Фракція Партії регіонів не проголосувала.

Грач обурився тим, що партія "Русский блок" подала заявку в адміністрацію Ленінського району Севастополя про намір провести "Русский марш" на День Росії, а адміністрація відповіла позовом в Адмінсуд про заборону цього.

"То треба ж якось розбиратись. Як я можу казати людям, що я в тій коаліції, яка не вирішує ні одного, ні іншого. Навпаки погіршує все, що пов'язано з матеріальним станом", - підкреслив комуніст.

Грач повідомив, що вже не вперше піднімає це питання.

"У середині фракції близькі до моїх настроїв. Це важливо з точки зору захисту честі і достоїнства лівої ідеї і Компартії України. Ми не можемо дружити за таких умов. З керівництвом Партії регіонів нема сенсу вести розмови, тому що вони все розуміють, але своєї думки не мають. Точніше не можуть її виразити", - додав депутат.

Зараз ви читаєте новину «Грач пояснив, чому комуністи хочуть вийти з коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути