пʼятниця, 31 липня 2015 15:55

Через рак крові у трирічного Андрійка Семиліта випали зуби
4

Кілька місяців тому Андрійку Семиліту лікарі поставили діагноз гострий лейкоз. Зараз хлопчик проходить курс хіміотерапії у Гомельській клініці в Білорусі. Самотужки родина не може зібрати 30 тисяч доларів на лікування.

З Андрійком знаходиться мама Альона. Щоб бути поряд з сином довелося покинути роботу. Жінка працювала менеджером у Львівській майстерні шоколаду в Черкасах.

"Коли закінчився перший курс хіміотерапії Андрійкові було дуже погано, він нічого не їв, лежав під крапельницею. Син місяць майже не ходить. На фоні лейкозу у нього почався стоматит, майже всі зубки повипадали або зіпсувалися. Коли була перерва між першим і другим курсом хіміотерапії йому покращало. Я приїздив до них в гості, то його випустили навіть в парк погуляти, добре почувався і їв", - розповідає Gazeta.ua батько хлопчика Антон Семиліт, 28 років.

Перші симптоми хвороби з'являтися в квітні цього року. Лікарі, після тривалого лікування, встановили, що у хлопчика гострий лімфобластний лейкоз.

"Випадково зустріли в обласній лікарні жінку років під тридцять з дівчинкою шести чи семи років. Вона розповіла, що також лікувалися у Черкасах, але стало гірше. Їм хтось порадив поїхати у Гомельську клініку в Білорусі. Розповіла, що дівчинку вилікували і вона вже три роки нормально почувається. І ми туди також поїхали", - каже Антон.

Переїзд до Білорусі дав позитивні результати.
"Перший блок хіміотерапії закінчили. Потрібен ще другий блок, щоб зовсім знешкодити бласти, які засіли десь в органах, і третій курс — запобігти рецидиву. Якщо протягом 5 років не повертається рецидив дитина вважається здоровою. Якщо повернеться, то потрібна буде пересадка кісткового мозку і шанси значно впадуть".

Батьки надіються, що коли Андрійко виросте - стане лікарем.
"Андрійко дуже любить всіх лікувати. У нього два медичних іграшкових набори. Постійно: "Мама, папа, відкрийте ротики", за шприци хапається, у вушко чи ротик загляне. Любить розмальовки, ігри, збирати пазли. Завжди був таким живчиком, що не доженеш. І навіть коли почав хворіти лейкозом, по ньому до останнього моменту не можна було сказати".

Реквізити для допомоги:
Картка "ПриватБанк" № 5168757291729814 Семиліт Антон Анатолійович.
Тел. 093 903 83 91.

 

Зараз ви читаєте новину «Через рак крові у трирічного Андрійка Семиліта випали зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі