четвер, 17 грудня 2020 12:29

Потрібно економити, щоб купити вакцину від Covid-19 - МОЗ

Потрібно економити, щоб купити вакцину від Covid-19 - МОЗ
МОЗ не вистачає коштів на вакцину. Фото: secretmag.ru

У державному бюджеті на 2021 рік недостатньо коштів виділено на вакцинацію від коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я у пошуку нових шляхів отримання додаткових коштів.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ порадила, як Україні покращити боротьбу з коронавірусом

"Провівши детальні розрахунки, ми отримали необхідну суму, яка повинна бути закладена в бюджеті. Це 15,1 мільярда гривень. Але в бюджеті 2021 року на вакцинацію виділено 2,6 мільярда гривень. Це майже у 6 разів менше від необхідної суми. Ми провели свої розрахунки, на чому можемо заощадити. Провели відповідні консультації з урядом, зі своїми колегами. І вийшли на те, що ми у змозі акумулювати цьогоріч на придбання вакцин 2,3 мільярда гривень", - сказав Степанов.

Вакцина від коронавірусу може закуповуватися за державні і за міжнародні кошти.

"Питання закупівлі вакцини проти Covid-19 сьогодні потребує документального врегулювання. Відповідно, фінансування здійснюватиметься за різними механізмами і за різні кошти, зокрема міжнародні, державні і за кошти економії, яка на сьогодні є по фінансуванню централізованих закупівель", - гооврить заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

Глобальний фонд доступу жителів бідних країн до вакцин проти Covid-19 - COVAX - зіткнувся із ризиком зриву своєї програми та може залишити держави без щеплень до 2024 року.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно економити, щоб купити вакцину від Covid-19 - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі