четвер, 17 грудня 2020 10:20

ВООЗ порадила, як Україні покращити боротьбу з коронавірусом

ВООЗ порадила, як Україні покращити боротьбу з коронавірусом
ВООЗ запевняє, що проведення масового тестування в країні можливо, якщо не буде відбирати ресурси у традиційного ПЛР-тестування. Фото: pixabay

Кожна країна може поліпшити відстеження контактів і карантин.

Це дозволить більш ефективно боротися з пандемією коронавіруса, заявив директор Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, тестування на коронавірус повинно допомагати відслідковувати походження інфекції і зупиняти передачу вірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна просить ВООЗ пришвидшити поставки вакцин

"Що кожна країна може поліпшити, так це відстеження контактів і карантин, коли тест буде проведено. Тому що інакше ви тестуєте - а навіщо ви тестуєте? Щоб знати, де інфекція, звідки вона і як зупинити передачу", - заявив Клюге.

ВООЗ запевняє, що проведення масового тестування в країні можливо, якщо не відбиратимуть ресурси у традиційного ПЛР-тестування.

"Ви можете проводити це в суспільствах з високим ступенем передачі, тому що використовуваний вами тест не є традиційним ПЛР, це тест на антигенні клітини. Так що в цьому сенсі це можливо, якщо в співтоваристві високий рівень поширення інфекції", - зазначив Клюге.

Він стверджує, що важливо, аби медична система могла впоратися з підтвердженими випадками.

"Ви повинні мати можливість відстежити контакти, ізолювавши весь ланцюжок, також важливо те, скільки разів ви це робитимете. Тому що якщо ви зробите це сьогодні, то через місяць ситуація може бути іншою", - додав директор Європейського бюро ВООЗ.

Через недотримання заходів профілактики коронавірусної інфекції під час свят у перші тижні 2021 року в Європі можливі нові спалахи Covid-19. Жителям Європи у зв'язку з пандемією рекомендується по можливості святкувати Різдво та Новий рік на вулиці. Такий пункт міститься в рекомендаціях ВООЗ.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ порадила, як Україні покращити боротьбу з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі