четвер, 17 грудня 2020 08:26

Коронавірус: у ВООЗ розповіли, як безпечно зустріти новорічні свята

Коронавірус: у ВООЗ розповіли, як безпечно зустріти новорічні свята
Країни Європи повинні розглянути можливість скасування різдвяних ярмарків і масових святкових заходів. Фото: pixabay.com

Через недотримання заходів профілактики коронавірусної інфекції під час свят у перші тижні 2021 року в Європі можливі нові спалахи Covid-19.

Жителям Європи у зв'язку з пандемією рекомендується по можливості святкувати Різдво та Новий рік на вулиці. Такий пункт міститься в рекомендаціях ВООЗ.

"По можливості, святкування слід проводити на вулиці, учасники повинні носити маски та дотримуватися дистанції", - повідомили в організації.

При цьому для святкування у приміщенні слід подбати про вентиляцію та стежити, аби там зібралося не надто багато людей. У ВООЗ пояснили, що свята у приміщенні навіть невеликими групами небезпечні: зазвичай у компаніях присутні люди різного віку із різних сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може після щеплення від Covid-19 розвинутися параліч

Країни Європи повинні розглянути можливість скасування різдвяних ярмарків і масових святкових заходів. Різдвяні служби слід проводити на повітрі й обмежити число їхніх учасників. На гірськолижних курортах потрібно виключити масові збори людей в закритих приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили, де найлегше підхопити коронавірус

Карантинні обмеження у Польщі хочуть продовжити щонайменше до 17 січня. Про це повідомив глава МОЗ країни Адам Недзельський.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: у ВООЗ розповіли, як безпечно зустріти новорічні свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі