субота, 25 травня 2024 00:30

Кому можна їсти перед сном і не набирати вагу: пояснення дієтолога

Кому можна їсти перед сном і не набирати вагу: пояснення дієтолога
Дієтолог назвав умову, коли перед сном можна їсти Фото: pinterest

За кілька годин до сну краще відмовитися від їжі.

Про це не раз нагадують медики.

А щоб більш ефективно витрачати запас енергії і не набирати зайву вагу багато людей відмовляються від їжі вже після шостої вечора. Але це правило стосується далеко не всіх, кажуть дієтологи.

Їсти на ніч все-таки можна. Однак робити це дозволяється тільки в тих випадках, коли людина строго стежить за споживанням калорій.

Якщо перекус перед сном не перевищує його денної норми калорій, то він не принесе шкоди, зазначив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які найкраще їсти перед сном, а яких - уникати

"В який час ви з'їсте ваш добовий калораж, взагалі неважливо. Ви можете весь день не їсти, а потім на ніч з'їсти 2000 калорій. Якщо вам після цього добре, ви лягаєте спати спокійно, спите міцно і прокидаєтеся вранці бадьорим, то на здоров'я", - пояснив лікар.

Якщо безсоння стає звичним явищем щовечора і вам важко вдається заснути, то варто переглянути свій раціон. Споживання деяких продуктів може допомогти вам краще спати.

Наприклад, вишневий сік багатий триптофаном, що викликає мелатонін, а також підвищує рівень інсуліну в організмі, що може зробити тіло трохи "лінивим і сонним". Це дослідження показало, що споживання вишневого соку двічі на день збільшує час сну до 90 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Кому можна їсти перед сном і не набирати вагу: пояснення дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі