неділя, 17 березня 2024 20:22

Вісім продуктів, які допоможуть швидше заснути

Вісім продуктів, які допоможуть швидше заснути
Назвали основні продукти, які допомагають швидше заснути Фото: pinterest

Якщо безсоння стає звичним явищем щовечора і вам важко вдається заснути, то варто переглянути свій раціон.

Споживання деяких продуктів може допомогти вам краще спати. Розповімо про вісім найкращих продуктів для гарного відпочинку під час сну, пише lifehack.

Волоські горіхи

Вони багаті "триптофаном", амінокислотою, яка сприяє виробленню серотоніну та мелатоніну, які чудово розслабляють ваш розум, регулюють ваш внутрішній "годинник" і допомагають вам спати, як дитина. Згідно з дослідженням, проведеним Центром охорони здоров'я Техаського університету, 1 г волоських горіхів містить від 2,5 до 4,5 нг мелатоніну, який допомагає краще спати.

Мигдаль

Вони є перлиною їжі для кращого сну, оскільки містять магній, який часто використовують як ліки від головного болю та для зменшення стресу. Загалом це чудова "їжа для мозку", яка допомагає вашому розуму функціонувати краще, а отже, сприяє сну. Наукові дані свідчать про те, що "активований мигдаль", тобто мигдаль, замочений у воді принаймні на 24 години, багатий мононасиченими жирами, які можуть сприяти кращому сну та здоровішому серцю.

Тепле молоко

Правда полягає в тому, що будь-який молочний продукт, включаючи сир або інші молочні продукти, перш за все тепле молоко, містить кальцій, який сприяє виробленню мелатоніну в організмі. Ви коли-небудь пробували випити склянку гарячого молока перед сном? Спробуйте лише один раз, ви навіть не помітите, як ваші очі закриються і ви заснете.

Сон або сонливість – це природна реакція організму на склянку теплого молока. Деякі вчені кажуть, що склянка теплого молока може бути таким же заспокійливим, як улюблена стара ковдра.

Банани

Вони досить популярні через їх багатство на калій та магній, обидва з яких є м'язовими релаксантами. Неминуче, коли ваші м'язи розслабляються, ви краще спите. Вони також містять вітамін B6 і є чудовим джерелом клітковини, яка індукує серотонін, а побічним продуктом є високоякісний сон. Дослідження показують, що банани і сон безперечно пов'язані.

Ось ідея. Змішати тепле молоко, банан, трохи мигдалю та волоських горіхів у ідеальну суміш для сну? Якщо це працює, це може бути еліксир сну, який вам потрібен.

Листя салату

Салат, зокрема, має лактукарій, який має седативні властивості, подібні до опію. Вони зменшують будь-які запалення в організмі. Тому надлишок салату точно не "зомбує" ваш мозок, але може діяти як дифузор напруги та розслаблюючий засіб для гарного сну. Ось кілька наукових доказів численних переваг салату для здоров'я і того, як він може допомогти вам краще спати.

Солодка картопля

Вона не просто смачна, але й багата на джерело вітаміну B6, вітаміну A та складних вуглеводів, які діють як агенти сну в організмі, а також допомагають здоров'ю очей. Ви не тільки краще спатимете, але й бачите краще, включивши ці смаколики у свій раціон. Цей журнал про лікарські рослини говорить, що картопля діє майже як снодійне, запобігаючи виробленню кислоти в шлунку, яка викликає безсоння.

Вишневий сік

Це солодке зілля багате триптофаном, що викликає мелатонін, а також підвищує рівень інсуліну в організмі, що може зробити тіло трохи "лінивим і сонним". Це дослідження показало, що споживання вишневого соку двічі на день збільшує час сну до 90 хвилин.

Трав'яний чай

Ромашковий чай має протизапальні властивості, зменшує біль у м'язах і спині, а також діє як м'язовий і нервовий релаксант. Чашка ромашкового чаю може викликати у вас відчуття легкого запаморочення, необхідне для того, щоб заснути. Це чарівно, природно і безпечно! Дослідження показують, що ромашковий чай також діє як антидепресант, тому сприяє кращому сну, зменшуючи тривогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горіхи, риба і не тільки: назвали 12 продуктів, які покращують сон

Їжа для вечері

Спробуйте з'їсти салат із великою кількістю листя салату, солодкої картоплі та заправки з вишневого соку, а потім випити чашку трав'яного чаю, щоб побачити, що станеться. Переконайтеся, що ви лягли в ліжко одразу після споживання цього.

Вам слід з'їсти легку вечерю та припинити їсти принаймні за три години до того, як ви плануєте спати. Пийте рівно стільки води. Не надто мало, інакше ви зневоднитесь до безсоння, і не надто багато, або ви змушені будете нескінченно ходити в туалет цілу ніч.

Коли ви п'єте теплу воду під час їжі, особливо під час вечері та перед сном, ви допоможете своєму тілу розслабитися та заспокоїти нерви.

У свою чергу, це може допомогти викликати сон. Це також допоможе зупинити нічну тягу та призведе до відчуття омолодження вранці.

Зараз ви читаєте новину «Вісім продуктів, які допоможуть швидше заснути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі