неділя, 31 березня 2024 21:05

Дві причини, чому перед сном треба випивати склянку теплої води

Дві причини, чому перед сном треба випивати склянку теплої води
Дієтолог пояснила, чому треба пити теплу воду перед сном і вранці Фото: pinterest

Щоб прокинутися вранці в першу чергу випиваємо чашку кави або чаю.

Дехто з вас може випити склянку прохолодної води, щоб відновити сили та почати ранок. Ці речі можуть бути ранковими звичками. Однак, можливо, варто переглянути те, як ви починаєте свій ранок. Дослідження показують, що вживання теплої води натщесерце приносить найбільшу користь для здоров'я, пише lifehack.

"Лікарі рекомендують пити теплу воду вранці, зазвичай із багатим на поліфеноли лимоном, або з чаєм, який знижує активність вільних радикалів в організмі", - пояснює клінічний дієтолог і медіа-експерт у галузі харчових продуктів і дієтології Стелла Мецовас.

Вживання теплої води посилює стягнення кишечника, а це допомагає травленню та регулює випорожнення, зазначила вона.

Допомагає при запорах

Багато з вас стикалися з незручними та дратівливими ефектами запору. Ця поширена проблема зі шлунком виникає, коли дефекація невелика або взагалі відсутня. Часто причиною є нестача води в організмі. Якщо ви починаєте свій ранок, випиваючи дуже теплу воду, перш ніж щось з'їсти, ви можете допомогти покращити роботу кишечника, таким чином зменшивши наслідки запору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вранці стати бадьорим: золоті правила пробудження після сну

Тепла вода викликає сон

Коли ви п'єте теплу воду під час їжі, особливо під час вечері та перед сном, ви допоможете своєму тілу розслабитися та заспокоїти нерви. У свою чергу, це може допомогти викликати сон. Це також допоможе зупинити опівнічну тягу та призведе до відчуття омолодження вранці.

Щоранку бажано взяти собі за звичку випивати склянку теплої води. Особливо добре така вода впливає на шлунково-кишковий тракт. Її температура має бути від 40 до 50 градусів. Якщо звикнете, то травлення, робота підшлункової, кишечника і всього ШКТ значно покращиться.

Така температура необхідна, що організм не витрачав енергію на зігрівання води до температури тіла. Якщо ви зранку п'єте холодну воду або воду кімнатної температури, ваш шлунок, ще не прокинувшись і не почавши повноцінно працювати, змушений витрачати сили на підігрів води.

Зараз ви читаєте новину «Дві причини, чому перед сном треба випивати склянку теплої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі