четвер, 23 березня 2023 03:05

Яка норма споживання цукру і що пишуть на етикетках – інфографіка
4

Міністерство охорони здоров'я опублікувало інфографіку
Фото: Facebook.com/moz.ukr
Міністерство охорони здоров'я опублікувало інфографіку
Міністерство охорони здоров'я опублікувало інфографіку
Міністерство охорони здоров'я опублікувало інфографіку

Велика кількість цукру у раціоні означає підвищення кількості спожитих калорій.

Якщо людина споживає більше, ніж витрачає, – зростає ризик збільшення ваги, що пізніше може призвести до ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету другого типу. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

"Тож щоби жити здоровіше і довше, варто звернути увагу на свій раціон, зокрема на напої, які ви споживаєте, а також кількість цукру в них", – пише МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи допомагає часник боротися з вірусними інфекціями

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує зменшити споживання вільних цукрів (всі види цукру у харчових продуктах, крім тих, що містяться у молоці, фруктах та овочах) до 5-10%.

Для середньостатистичної дорослої людини (із денним споживанням 2000 ккал), 10% – це не більше ніж 50 грамів цукру на день (приблизно 10 чайних ложок).

До трьох років дітям не варто споживати доданий цукор.

Старше трьох років – необхідно обмежити вільний цукор до не більше ніж 50 грамів, а ще краще – менше ніж 25 грамів на добу.

Читайте етикетки.

Декстроза, фруктоза, концентрати фруктових соків, мед, сахароза тощо – це все додані цукри. Тож зважайте на це, обираючи напої та продукти в магазині.

МОЗ порадило, як харчуватися, щоб зменшити ризик появи діабету.

Щоб зменшити стрес,потрібно намагатися дотримуватися режиму сну. Центр громадського здоров'я дав сім порад, як зменшити стрес.

Зараз ви читаєте новину «Яка норма споживання цукру і що пишуть на етикетках – інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі