четвер, 17 грудня 2020 08:59

Програма, яка мала надати Україні вакцину від Covid-19, на межі зриву - ЗМІ

Програма, яка мала надати Україні вакцину від Covid-19, на межі зриву - ЗМІ
Негативну роль також відіграє те, що програма була розроблена в поспіху. Фото: pexels.com

Глобальний фонд доступу жителів бідних країн до вакцин проти Covid-19 - COVAX - зіткнувся із ризиком зриву своєї програми та може залишити держави без щеплень до 2024 року.

Про це повідомили у Reuters, посилаючись на внутрішні документи Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI).

"Ризик невдачі у створенні успішного центру COVAX дуже високий", – йдеться у звіті GAVI.

Reuters пише, що у COVAX борються із нестачею коштів та складними договірними відносинами з компаніями-постачальниками вакцин. Негативну роль також відіграє те, що програма була розроблена в поспіху.

Консультанти зазначають, що найбільший ризик для програми пов'язаний із положеннями в контрактах на поставки. Вони дозволяють країнам не купувати вакцини, заброньовані через COVAX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ підрахували, скільки доз вакцини зможе закупить Україна

COVAX схвалив запит України на отримання вакцини від коронавіруса. Україна домовилася про постачання безкоштовних 8 млн доз вакцин. Попередньо, поставки очікуються на початку 2021 року.

Мета COVAX – поставка не менше 2 млрд доз вакцин до кінця 2021 року, аби охопити 20% найбільш вразливих верств населення в 91 країні з низьким і середнім рівнем доходу. У межах ініціативи COVAX розробляється дев'ять вакцин-кандидатів і ще дев'ять потенційних вакцин проходять оцінку; одночасно ведуться переговори з іншими виробниками.

Зараз ви читаєте новину «Програма, яка мала надати Україні вакцину від Covid-19, на межі зриву - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі