середа, 09 грудня 2020 14:33

МОЗ змінює порядок тестування українців

МОЗ змінює порядок тестування українців
Будуть зміни в алгоритм обов'язкового тестування на Covid-19 під час планової госпіталізації хворих. Фото: pixabay

Зміни в алгоритм тестування на Covid-19 внесе Міністерство охорони здоров'я України.

Також розширять коло осіб, які проходитимуть тестування на коронавірус, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У зв'язку з початком використання тестів на антиген ми значно розширимо коло осіб, які проходитимуть дослідження. Я вже дав відповідне доручення головному санітарному лікарю змінити алгоритм тестування на коронавірус", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майже нереально" - Кличко розкритикував масове тестування українців на Covid

За його словами, будуть зміни в алгоритмі обов'язкового тестування на Covid-19 під час планової госпіталізації хворих.

"Зараз при плановій госпіталізації необхідно пройти ІФА-тест. З початком застосування експрес-тестів на антиген, які займають лише 15 хвилин, алгоритм значно спрощується. Ми займаємося забезпеченням лікарень цими тестами", - додав міністр.

Реагуючи на залишки РНК-вірусу, ПЛР-тест може довгий час показувати позитивний результат, хоча людина вже здорова та незаразна. Після одужання від Covid-19 надійніше підтверджувати безпечний інфекційний статус за допомогою тесту на антиген. Про це розповів доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Володимир Широбоков.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ змінює порядок тестування українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі