середа, 09 грудня 2020 13:43

"Майже нереально" - Кличко розкритикував масове тестування українців на Covid

"Майже нереально" - Кличко розкритикував масове тестування українців на Covid
Фото: REUTERS

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що провести масове ПЛР-тестування в Україні майже нереально.

Про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

На думку фахівців, зазначив Кличко, таке тестування може виявити понад 25-30% безсимптомних носіїв вірусу. А щоб масове тестування було ефективним, його необхідно проводити кількома хвилями у всій країні.

"Як нещодавно заявив прем'єр-міністр, уряд готує проєкт масового тестування. Його, нібито, хочуть провести у Києві та всіх великих містах України. По-перше, у нас немає такої кількості тестів. По-друге, потрібні пересувні лабораторії, фахівці, що в них працюватимуть. І, на жаль, таких можливостей у держави я на сьогодні не бачу", – сказав міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців підтримують масове тестування

Кличко також висловився щодо масового тестування на коронавірус у Львові. За його інформацією, таке тестування поки не планується.

"Тільки для одного Львова це коштуватиме приблизно 500 млн грн. Не враховуючи вартості організації тестування. Можете уявити, скільки на це потрібно коштів столиці, де населення в кілька разів більше?", – резюмував мер.

Станом на 9 грудня інфікованих коронавірусом у столиці побільшало на 1728. Учора недугу діагностували в 1475 людей. Загалом підтверджених випадків - 84 538. За словами Віталія Кличка, Київ робить найбільшу кількість тестів з усіх міст України – понад 400 на 100 тис. населення.

Зараз ви читаєте новину «"Майже нереально" - Кличко розкритикував масове тестування українців на Covid». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі