середа, 03 липня 2024 19:37

У Києві пропонують встановити пам'ятник Рейгану на місці повалених Леніна чи Ватутіна - петиція

У Києві пропонують встановити пам'ятник Рейгану на місці повалених Леніна чи Ватутіна - петиція
Рональд Рейган відомий своєю непохитною боротьбою проти радянського тоталітаризму, сказано у петиції. Фото: whitehouse.gov

На сайті Київської міської ради з'явилася петиція про встановлення у столиці пам'ятника 40-у президенту Сполучених Штатів Америки Рональду Рейгану.

Петиція опублікована за лінком.

Пам'ятник Рейгану пропонують встановити на одному з місць, де раніше були розташовані:

пам'ятник Ватутіну при вході в Маріїнський парк з боку вулиці Михайла Грушевського;

Леніну на розі бульвару Тараса Шевченка та вулиці Хрещатик, навпроти Бессарабського ринку;

Щорсу на перетині вулиці Симона Петлюри і бульвару Шевченка;

учасникам Січневого повстання у центрі Маріїнського парку;

Переяславській раді під Аркою свободи українського народу.

"Ми пропонуємо встановити монумент Рональду Рейгану, 40-му президенту США, на місці одного з комуністичних пам'ятників, що були знесені. Рейган, який назвав СРСР "імперією зла", відомий своєю непохитною боротьбою проти радянського тоталітаризму та комунізму. Його зусилля відіграли ключову роль у завершенні Холодної війни та як наслідок сприяли здобуттю Україною незалежності у 1991 році", - сказано у петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві впали Пушкін і Ватутін - фото

Із 1963 року у Вашингтоні увічнений у камені великий український поет Тарас Шевченко, але в Україні досі немає жодної скульптури видатним американцям, що є прогалиною в наших культурних зв'язках, пише автор петиції.

"Встановлення пам'ятника Рейгану в Києві стане символом вдячності до народу США, які є нашим найбільшим донором військової допомоги, а також відображенням спільних ідеалів свободи та демократії", - сказано.

Усі видатки встановлення пам'ятника будуть профінансовані коштом небайдужих громадян України і США, повідомляється у петиції.

У січні цього року в Києві перейменували 29 об'єктів в межах процесу дерусифікації і з метою увіковічення українських героїв. У столиці з'явився сквер на честь загиблого воїна, Героя України Дмитра Коцюбайла.

Проспект Юрія Гагаріна перейменували на проспект Леоніда Каденюка, українського астронавта, Героя України. Рішення ухвалили після рейтингового електронного голосування.

Також перейменували площу Льва Толстого на площу Українських Героїв.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пропонують встановити пам'ятник Рейгану на місці повалених Леніна чи Ватутіна - петиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі