пʼятниця, 12 липня 2024 12:15

Дозволили продаж найскандальнішого наркотику

Дозволили продаж найскандальнішого наркотику
Марихуануа з легенів проникає в мозок і погіршує пам'ять. Фото: aussiedlerbote.de

12 липня 2003 року Канада легалізувала марихуану. Вона стала другою країною світу після Уругваю і першою країною, що входить до "великої сімки", де можна вільно продавати та купувати марихуану. Та стала найскандальнішим наркотиком.

Не можна мати при собі більш як 30 г канабісу, вирощувати в себе вдома понад чотири кущі марихуани без ліцензії чи купувати продукт у неліцензованого дилера. Продаж марихуани неповнолітнім карається ув'язненням на термін до 14 років.

Вживання марихуани в медичних цілях дозволене в Канаді вже багато років, але тепер для придбання цього наркотику направлення від лікаря не потрібне.

Хоча куріння марихуани відтепер абсолютно законне, їстівні товари з рослини поки що під забороною, як і ряд інших марихуановмісних продуктів.

Доходи бюджетів різних рівнів від легалізації марихуани становили $8 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У країні хочуть легалізувати марихуану

Кількість країн світу, які дозволяють вживати марихуану в медичних та оздоровчих цілях, постійно зростає. Цей наркотик є легальним у 21 країні світу. України в згаданому переліку немає.

Кабінет міністрів дозволив використання двох нових лікарських препаратів на основі канабіноїдів в Україні. Вони допомагають при епілепсії, хворобі Альцгеймера, Паркінсона, псоріазі, депресії та посттравматичному синдромі у військових. Але до справжньої легалізації медичної марихуани ще далеко.

Психоактивні діючі речовини марихуани з димом потрапляють у легені, а далі кровотоком у мозок. Курці канабісу мають нижчі бали за результатами тестів на пам'ять, меншу здатність до запам'ятовування інформації та проблеми з її обробкою.

Ця ситуація змушує компанії мізкувати, як бути з працівниками, які цілком легально вживають марихуану, але можуть прийти на роботу все ще під її дією. На відміну від алкоголю чи багатьох інших препаратів, марихуана залишається в організмі людини тижні чи місяці після вживання.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині в 50-річного чоловіка вилучили наркотиків на 3 млн грн.

Їх виготовляв для подальшого збуту у власній квартирі, де обладнав нарколабораторію, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Дозволили продаж найскандальнішого наркотику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі