пʼятниця, 02 серпня 2024 08:23

Як не можна пити каву: поширені способи, від яких краще відмовитись

Як не можна  пити каву: поширені способи, від яких краще відмовитись
Фото: pinterest

Кава - популярний напій, який багатьом допомагає розпочати день. Проте існують способи її споживання, які можуть завдати шкоди вашому здоров'ю.

Розглянемо, які з них є найбільш небезпечними та чому варто уникати цих способів.

Кава з одноразового стаканчика

Забігти в кав'ярню, щоб взяти напій і відправиться далі у справах - саме так багато і п'ють каву. Однак науковці не радять цього робити. Вживання гарячих напоїв з паперових стаканчиків з підкладками, що містять пластикову плівку, може стати причиною появи в організмі небезпечних частинок мікропластика.

"Ці хімічні речовини можуть бути пов'язані з безліччю проблем зі здоров'ям, включаючи порушення репродуктивних функцій і ожиріння, а також такі проблеми, як затримка розвитку у дітей", - відзначили експерти з товариства споживачів США.

Нефільтрована кава

Френч-прес - один з найпростіших і швидких способів заварити каву самостійно. Фахівці зі шведського університету Гетеборга вважають, що в довгостроковій перспективі такий метод може принести шкоду організму. За їхніми даними, нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Вчені прийшли до висновку, що використання фільтра видаляє небезпечні елементи і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті.

Ранкова кава

Здається, що ранок - найкращий час для кави. Експерти рекомендують все-таки поснідати перед тим, як приступити до напою. Британські вчені стверджують, що кофеїн перед сніданком може негативно вплинути на рівень цукру в крові і підвищити ризик розвитку серцевих захворювань і діабету в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоко чи вершки: що краще додавати до кави

Солодка кава з вершками

Експерти в галузі охорони здоров'я попереджають, що надмірне вживання солодкої кави з вершками або молоком може вплинути на обсяги талії. Дієтологи не рекомендують зловживати таким поєднанням.

"З часом ці додаткові калорії можуть призвести до збільшення ваги", - нагадала дієтолог Келлі МакГрейн.

Як пити каву безпечно

Пийте каву після їжі. Це допоможе уникнути підвищення кислотності та знизити ризик проблем зі шлунком.

Дотримуйтесь помірності. Обмежте споживання кави до 3-4 чашок на день.

Обирайте натуральні додатки. Використовуйте мінімум цукру та уникайте калорійних сиропів.

Не поєднуйте з алкоголем. Уникайте вживання кави з алкогольними напоями.

Пийте каву у правильний час. Уникайте вживання кави за кілька годин до сну, щоб забезпечити собі якісний відпочинок.

Пиття води після вживання кави є корисною звичкою, яка приносить багато користі для вашого організму.

Кофеїн, що міститься в каві, має сечогінні властивості. Це означає, що споживання кави може спричинити підвищене виділення рідини з організму. Хоча дослідження показують, що кофеїн не завжди призводить до суворої дегідратації, все ж після його вживання повідомляється про зниження рівня води в організмі. Ось чому важливо заповнювати втрати рідини, вживаючи воду.

Зараз ви читаєте новину «Як не можна пити каву: поширені способи, від яких краще відмовитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі