четвер, 01 серпня 2024 20:55

"У влади немає жодного бажання робити мобілізацію" - нардепка Зінкевич

"У влади немає жодного бажання робити мобілізацію" - нардепка Зінкевич
Командирка добровольчого медичного батальйону "Госпітальєри", народна депутатка Яна Зінкевич підтримує демобілізацію через 24 місяці служби. Фото: Gazeta.ua

Чинна влада України не має жодного бажання впроваджувати демобілізацію та чіткі терміни військової служби.

Про це заявила командирка добровольчого медичного батальйону "Госпітальєри", народна депутатка Яна Зінкевич в ексклюзивному інтерв'ю Gazeta.ua.

"На жаль, коли приймався закон про мобілізацію, вся частина про демобілізацію була виключена за ініціативи "слуг". І зараз я розумію, що всі ці обіцянки стосовно того, що закон буде розробляться, що його скоро ухвалять, - ну, це все, на жаль, нісенітниця. Тому що я бачу, що відбувається зсередини (йдеться зокрема про діяльність Верховної Ради, - ред.): і ніякого бажання робити демобілізацію у них зараз немає", - зазначила парламентарка.

Водночас сама Зінкевич підтримує демобілізацію через 24 місяці служби у війську, а "якщо це не буде реальним, то хоча би через 36 місяців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Воювати доведеться ще кілька років", – командирка "Госпітальєрів" Яна Зінкевич

Говорити про завершення війни можна буде лише після того, як РФ виведе свої війська з території України і росіяни почнуть поважати право українців жити на своїй землі, сказав Зеленський.

У 2022 році президент назвав 10 пунктів формули миру.

Зараз ви читаєте новину «"У влади немає жодного бажання робити мобілізацію" - нардепка Зінкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі