понеділок, 09 вересня 2024 12:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Сирський розповів, чому Україна обрала для операції саме Курщину

Сирський розповів, чому Україна обрала для операції саме Курщину
ЗСУ обрали Курську область, бо вона була найслабшим місцем в обороні росіян. Фото: t.me/osirskiy

Курщину Україна обрала для удару, оскільки ця область РФ виявилась найслабшим місцем в обороні ворога.

Загарбники планували використовувати цю територію як плацдарм для подальших дій, зокрема, атаки на Сумську область, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю CNN.

"Росіяни збирались прорвати кордон за кілька днів після наступу на Харківському напрямку 10 травня. Для нас цей напрямок завжди був загрозою. Тому, оцінюючи свої можливості, ми обирали найслабше місце в обороні противника, в його структурі. Це знижувало загрозу наступу загарбників, не давало противнику діяти й перенесло в результаті бойові дії на територію ворога, щоб той міг відчувати те, що ми відчуваємо щодня", - сказав він.

Збройні сили України створили свою зону безпеки в районі Курської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський пояснив, як операція на Курщині допомогла у захисті Покровська

Коли росіяни почали зазнавати втрат на Харківщині, вони були змушені перекидати туди підрозділи, які були у Курській області. Завдяки операції у Курській області вдалося не лише убезпечити Сумщину, а й поповнити обмінний фонд російськими окупантами.

"Однак, попри провал операції, окупанти не хотіли відмовлятися від свого плану та розглядали цей плацдарм для подальших своїх дій. Коли у травні стало зрозуміло, що затримка наступу на Суми є тимчасовою, було вирішено, що треба діяти. Україна робить все можливе, щоб не втратити Покровськ і Курська операція допомагає у цьому. Зокрема, вона позбавила окупантів можливості маневрувати своїми частинами", - додав Сирський.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж усієї лінії фронту та у тилу.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1150 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, дев'ять бойових броньованих машин, 26 артилерійських систем, 33 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 44 автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Сирський розповів, чому Україна обрала для операції саме Курщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі