пʼятниця, 02 серпня 2024 19:19

Як правильно пити трав'яні чаї

Як правильно пити трав'яні чаї
Дієтолог дала поради, як правильно пити трав'яні чаї Фото: pinterest

Чай один з найбільш споживаних напоїв у всьому світі. Але це не тільки чорний або зелений чай.

У зеленому чаї є флавоноїди, які корисні організму. Вони мають антиоксидантну і протизапальну дію, покращують стан ендотелію судин, зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.

Користь трав'яного чаю визначається набором натуральних речовин, які входять до його складу і можуть допомогти в певних станах, розповідає на своїй сторінці в Іnstagram Світлана Фус.

Чим особливі трав'яні чаї

Ромашковий чай. Розслабляє і допомагає заснути.

М'ятний чай. Може бути корисний при здутті (метеоризмі), використовується для зняття спазмів в животі, покращує травлення. Крім того чай з м'ятою або з мелісою (лимонна м'ята - народна назва) розслабляє і заспокоює.

Чай з імбиром. Тонізує, знімає шлункові спазми і покращує моторику шлунково-кишкового тракту. Сам корінь імбиру перевірений народний засіб від застуди. Зменшує набряклість, а іноді і відчуття голоду.

Чай з шипшини. Містить аскорбінову кислоту. Тільки краще з нього робити настій. Гаряча вода руйнує вітамін С, який необхідний для підтримки імунітету.

Каркаде. Має жарознижувальну і спазмолітичну дію.

"Важливо, щоб інгредієнти таких напоїв були натуральними. А говорити про користь чаю з трав можна, тільки знаючи його склад. Крім того важливо ознайомитися з показаннями і протипоказання до застосування трав'яних чаїв", - наголошує лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забутий лайфхак: який інгредієнт зробить чай насиченим та ароматним

Не рекомендується пити дуже гарячі напої. Це може бути шкідливо для слизової не тільки ротової порожнини, але й шлунку. Ідеальна температура - не більше 60 градусів.

Для організму дуже важливо протягом дня отримувати достатню кількість рідини, частиною якої, крім простої води, можуть бути різноманітні корисні і смачні чаї. Тільки такий чай, краще вживати без цукру та меду, особливо, коли пити його між прийомами їжі. Трав'яні чаї чергуйте протягом тижня. Виберіть той, який прийдеться вам до смаку, зазначила Світлана Фус.

Є два види чаю, які містять біологічно активні інгредієнти, що пригнічують жир. Якщо їх часто вживати, результат у втраті ваги здивує.

Чай Улун - один із найкорисніших, він містить полісахарид, який пригнічує зростання жирових клітин. Дослідження показують, що чай Улун покращує обмін речовин, якщо його вживати щотижня.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно пити трав'яні чаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі