пʼятниця, 02 серпня 2024 13:37

Забутий лайфхак: який інгредієнт зробить чай насиченим та ароматним

Забутий лайфхак: який інгредієнт зробить чай насиченим та ароматним
Чай буде насиченим та ароматним, якщо додасте один забутий інгредієнт Фото: pinterest

Лише один простий інгредієнт, який додасте до чаю, може значно покращити його смак і надати напою насичений колір.

Цей лайфхак використовували люди старшого покоління.

Йдеться про соду. Її активно використовували провідниці у потягах і навіть кухарі в їдальнях.

Завдяки соді навіть найдешевший чай може здивувати смаком.

Для чого додавали соду до чаю

Дехто вважає, що такий спосіб допомагав працівникам громадського харчування заощадити на чаї. На думку прихильників цієї теорії, сода допомагала створити видимість міцного чаю за мінімальних витрат на заварку.

Соду додавали до напою, щоб зробити чай більш смачним та насиченим. А поява темного відтінку кольору була лише приємним бонусом.

Такий спосіб заварювання чаю допомагав пом'якшити воду, яка була жорсткою через високий вміст мінералів, таких як кальцій і магній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться з організмом, якщо пити багато кави та чаю у спеку

Додавання соди також вважалося своєрідною традицією, яка передавалася з покоління в покоління - чай виходив насиченим і ароматним.

Завдяки соді, чашки та склянки після такого чаю було простіше мити, оскільки не залишалися розводів.

В чому секрет додавання соди

Якщо в чай ​​додати лимон, то заварений напій стане помітно світлішим. Від соди зворотний ефект - колір напою темнішає. Так само покращується його аромат. Особливо це помітно при повторному заварюванні.

Щоб спробувати чай з содою, потрібно пам'ятати, що він має бути розсипчастим. Якщо додати соду в пакетований чай, то, крім зміни смаку напою, більше нічого не станеться.

Правильне заварювання чаю - це справжнє мистецтво, яке допомагає розкрити всі смакові та ароматичні нотки напою. Вибір температури води відіграє ключову роль у цьому процесі.

Температура води, якою заливають чай, впливає на його смак, аромат і користь для здоров'я. Надто гаряча вода може зіпсувати ніжні листки і зробить чай гірким. А надто холодна вода не зможе повністю розкрити його аромат.

Зараз ви читаєте новину «Забутий лайфхак: який інгредієнт зробить чай насиченим та ароматним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі