пʼятниця, 13 вересня 2024 18:15

Як за хвилину почистити забитий злив у ванній від волосся

Як за хвилину почистити забитий злив у ванній від волосся
Ефективні способи позбутися волосся в стоку без хімії: збережіть собі цей лайфхак Фото: pinterest

Забитий злив у ванній через волосся - одна з найпоширеніших побутових проблем, з якою стикаються майже всі. Щоб уникнути неприємних запахів і застою води, важливо регулярно чистити стік. Є кілька простих і ефективних способів, які допоможуть легко впоратися із засміченням, не вдаючись до дорогих хімічних засобів чи послуг сантехніка.

Справжня гуру прибирання блогерка Софі Хінчкліфф ділиться лайфхаком, як швидко позбутись волосся у зливні частині каналізаційної труби, пише express.

Жінка була приголомшена після того, як спробувала "чарівний" предмет на своєму засміченому зливі. Він спрацював протягом хвилини.

"Я пробувала покупні засоби для прочищення каналізації, відбілювач, білий оцет і харчову соду. Це допомагає на кілька днів, а потім все знову починає повільно зливатися. А потім я спробувала використати професійний інструмент, відомий як зливна змія", - розповідає блогерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відмити ванну кімнату піною для гоління: лайфхак, про який знають одиниці

Зливна змія - пристрій, призначений для усунення важкопрохідних засмічень за допомогою троса або системи котушок.

Як почистити злив від волосся

"Купіть зливну змію. Це дуже довгий пружинний дріт зі скрученим кінцем і вістрям. Він обмотується навколо волосся і витягує його назад у каналізацію. Він обходить кути, оскільки гнучкий. Коштує малі гроші і дуже зручний для будь-якого зливу, пробки. У мене вона вже багато років", - зазначив один із коментаторів.

Якщо проблему засмічення каналізації вирішуєте за допомогою окропу, цього робити не слід. Ви можете завдати шкоди своїй водопровідній системі, навіть не підозрюючи про це.

Якщо труби чисті і вода витікає, то виливати окріп у раковину можна, але якщо у вас засмічення, то дуже гаряча вода може розплавити або деформувати пластикові труби.
Найбезпечніший спосіб розблокувати злив - використовувати інструмент, відомий як зливна змія. Він являє собою довгий шматок згорнутого металевого дроту, прикріплений до гнучкого металевого троса. Трос кріпиться до кривошипа, і ви повертаєте кривошип, щоб повернути трос і послабити те, що заблокувало злив.

Зараз ви читаєте новину «Як за хвилину почистити забитий злив у ванній від волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі