вівторок, 03 березня 2015 11:37

Дитяче ожиріння: 10-місячна дівчинка важить майже 19 кг
7

Проблема ожиріння все частіше стосується маленьких дітей. Так, 10-місячна дівчинка Алія Салім зі штату Джаркханд, Індія, важить колосальні 18,6 кг для свого віку, що робить її однією з найбільш важких дітей у світі.

Алія народилася з порівняно великою вагою в 4 кг і почала швидко набирати вагу в 4-місячному віці і дуже сильно погладшала за ці півроку. Її батьки серйозно стурбовані здоров'ям дитини, оскільки один з їхніх дітей помер у віці 1,5 років після такого ж стрімкого набору ваги.

За словами матері дівчинки, 25-річної Шабан Парвін, через кілька місяців після народження Алія стала так швидко гладшати, що новий одяг їй довелося купувати кожні два тижні. При цьому і апетит Алії в три рази перевищує апетит нормальної дитини її віку.

Батьки дуже хвилюються за життя і здоров'я дитини, адже місцеві лікарі не можуть визначити, що провокує набір ваги, а возити дівчинку по лікарях батьки не мають фінансової можливості.

Тим не менш, батькам Алії нещодавно вдалося отримати консультацію у завідувача педіатричним відділенням однієї з лікарень на околиці Делі. За словами доктора Крішана Чага, це найважча дитина в 10-місячному віці, яку він коли-небудь бачив. На його думку, це може бути випадком патологічного ожиріння або навіть гормонального дисбалансу. Однак, перш, ніж поставити правильний діагноз і почати лікування, слід провести ряд аналізів.

Зараз ви читаєте новину «Дитяче ожиріння: 10-місячна дівчинка важить майже 19 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі