середа, 03 квітня 2024 14:05

Який суперфуд здатний підвищувати гемоглобін та загоювати рани

Який суперфуд здатний підвищувати гемоглобін та загоювати рани
Назвали головну користь кіноа Фото: pinterest

Крупу кіноа вважають вкрай цілющою. Вона прискорює лікування кишківника, нервової системи, виводить з організму шлаки й токсини.

Кіноа дуже корисна для тих, у кого є проблеми з серцево-судинною системою. Крупа допомагає знижувати тиск, рівень холестерину, пригнічувати запальні процеси.

Крупа дуже багата на білок, рослинну клітковину та амінокислотні сполуки. До її складу також входить лізин, тому кіноа сприяє швидкому загоєнню ран, навіть після хірургічного втручання.

"Золоте зерно" вкрай корисне для кісткової тканини. Має жовчогінну та сечогінну властивості, сприяє відновленню хворої печінки. Також крупа здатна попереджувати захворювання на онкологію завдяки вмісту амінокислот.

Кіноа ще називають "рослинним материнським молоком", оскільки крупа багата на білок, який за властивостями схожий на молоко. Він добре засвоюється організмом. Також кіноа містить залізо, яке вкрай корисне для підвищення гемоглобіну.

Як правильно вживати кіноа

Це вкрай низькокалорійний продукт, який насичує організм вуглеводами, вітамінами групи В, калієм, марганцем і магнієм. Кіноа повністю засвоюється організмом, не містить глютену.

У кулінарії крупу використовують для приготування супів, гарнірів, випічки та напоїв. Продукт має характерний горіховий смак, який надає стравам неповторності. У їжу також використовують листя кіноа, з нього роблять салати. А сирі зерна можна їсти, як горішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблена їжа знаменитостей: що буде, якщо вживати кіноа щодня

Крупа кіноа має кілька кольорів: білий, чорний та червоний. Біла - краще розварюється, а із червоної та чорної - страви виходять розсипчастими, тому з такого зерна готують гарніри. Кіноа можна їсти замість рису, пшениці та кускусу. Крупа чудово поєднується із запеченими овочами, її можна додавати до салатів, десертів та випічки.

Щоб бути бадьорим вранці, не обов'язково пити каву. Є інші продукти, з яких можна почерпнути енергію і в першу чергу допоможуть прокинутись.

Кіноа по праву заслужила звання суперпродукту. Кіноа - джерело корисних харчових волокон, рослинного білка, фолатів, заліза, кальцію, магнію і складних вуглеводів, які заряджають організм енергією, але при цьому не викликають різких стрибків цукру в крові.

Зараз ви читаєте новину «Який суперфуд здатний підвищувати гемоглобін та загоювати рани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі