пʼятниця, 02 липня 2021 19:56

Як отримати тестовий сертифікат про вакцинацію у "Дії"

Як отримати тестовий сертифікат про вакцинацію у "Дії"
Через два-три тижні почнуть видавати дійсні сертифікати. Фото: Мінцифри

У Міністерстві цифрової трансформації показали Covid-сертифікат у застосунку м

Бета-тест функції розпочався 1 липня. Зараз вона доступна не для всіх користувачів.

"Бета-тест необхідно проводити для того, щоб виявити усі недоліки та максимально оперативно їх усунути перед тим, як запустити послугу для всіх українців", — кажуть у міністерстві.

Для отримання такої версії застосунку потрібно зареєструватися на сайті "Дія". Станом на 15:00 2 червня заявки подали вже понад 16,5 тис. осіб.

Зареєстрованим протягом 48 год. на електронну пошту має прийти лист із інструкцією. Після налаштування в розділі "Послуги" має з'явитися пункт "Covid-сертифікат". Там потрібно дати згоду на обробку медичних даних. Після цього сертифікат з'явиться в розділі "Документи". Його можна буде завантажити у PDF-форматі чи надрукувати.

Бета-тест сподіваються завершити через тиждень-два.

"Ми зараз подивимося, як будуть налагоджені зв'язки із системою eHealth, що буде відвантажуватися, що ні", — кажуть у пресслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинованих Covishield не пускають в ЄС

Але сертифікати, отримані через бета-тестування не будуть дійсні для виїзду за кордон. Для цього потрібне політичне рішення країни, до якої ви зібралися їхати. Євросоюз українські сертифікати поки не визнав.

В Україні готують до запуску видачу міжнародних сертифікатів вакцинації. Україна та Європейський союз домовляться про взаємне визнання документів. Цим процесом займається Міністерство закордонних справ.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати тестовий сертифікат про вакцинацію у "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі