вівторок, 26 грудня 2023 07:39

У космосі знайшли різдвяне скупчення зірок у вигляді ялинки

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору показало скупчення зірок NGC 2264, що нагадує різдвяну ялинку.

Знімок опублікували на офіційній сторінці NASA у Facebook. Його повернули за годинниковою стрілкою приблизно на 160 градусів від астрономічного стандарту Півночі, щоб здавалося, ніби верхівка дерева знаходиться у верхній частині зображення.

"Сині та білі вогники - це молоді зірки, які видають рентгенівське випромінювання, виявлене обсерваторією "Чандра". Оптичні дані телескопа WIYN показують зеленим кольором газ у туманності, а інфрачервоні дані Two Micron All Sky Survey показують зорі переднього і заднього планів білим кольором", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавти розказали, чим пахне космос

NGC 2264 - це скупчення молодих зірок віком 1-5 млн років у Чумацькому Шляху на відстані близько 2,5 тис. світлових років від Землі.

Автор: NASA
  Показали різдвяне "ялинкове" скупчення зірок
Показали різдвяне "ялинкове" скупчення зірок

Космічний телескоп Hubble зробив світлину трьох галактик, які мають зіштовхнутися, щоб згодом злитися в одну. Три галактики, які можна побачити в сузір'ї Волопаса, згодом зіллються в одну велику. Під час цього процесу спіральна структура галактик буде знищена через гравітаційну взаємодію.

Зараз ви читаєте новину «У космосі знайшли різдвяне скупчення зірок у вигляді ялинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі