середа, 08 березня 2023 13:26

NASA вперше вдалося сфотографувати на Марсі сонячні промені
3

Марсохід NASA Curiosity зробив фото променів призахідного Сонця
Фото: space.com
Марсохід NASA Curiosity зробив фото променів призахідного Сонця
Марсохід NASA Curiosity зробив фото променів призахідного Сонця

NASA вперше вдалося зазнімкувати промені призахідного Сонця в сутінках на Марсі.

Зображення променів над Червоною планетою було цьогоріч зроблене роботизованим марсоходом Curiosity, повідомляє Space.

"Знімок від 2 лютого зроблено в межах нової місії. Curiosity спостерігав на Марсі за хмарами. Нове дослідження ґрунтується на попередніх спостереженнях марсіанських хмар, які світяться вночі", – ідеться в повідомленні.

У межах цієї кампанії спостережень Curiosity також зробив знімок хмари, схожої на пір'їнку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Землі летить унікальна комета, яку не бачили 80 тис. років

Зображені на новому знімку хмари, відрізняються від інших, які зазвичай висять над Червоною планетою на висоті до 37 миль (приблизно 59 км – Gazeta.ua). Ці сутінкові хмари знаходяться на більшій висоті, де небо над Марсом особливо холодне. Це вказує на те, що хмари можуть складатися із замерзлого вуглекислого газу, також відомого як "сухий лід".

Вивчаючи хмари, Curiosity надає вченим надважливу інформацію стосовно погоди на Марсі, а також складу і температури марсіанської атмосфери. Дослідження хмар також можуть розкрити подробиці щодо вітрів, які здіймаються над поверхнею планети.

Космічний телескоп Hubble зробив світлину трьох галактик, які мають зіштовхнутися, щоб згодом злитися в одну. Три галактики, які можна побачити в сузір'ї Волопаса, згодом зіллються в одну велику. Під час цього процесу спіральна структура галактик буде знищена через гравітаційну взаємодію.

Зараз ви читаєте новину «NASA вперше вдалося сфотографувати на Марсі сонячні промені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі