понеділок, 06 березня 2023 11:31

NASA вдалося сфотографувати найвулканічніший супутник Юпітера
3

Космічний корабель NASA "Юнона" зробив нові зображення супутника планети Юпітер Іо.

На початку березня вдалося зробити найчіткіші та найближчі зображення найбільш вулканічного супутника в нашій Сонячній системі з того часу, як місія New Horizons пролетіла повз Іо та Юпітер у 2006 році, прямуючи до Плутона, повідомляє Universe today.

"Іо – один із чотирьох галілеєвих супутників Юпітера. На поверхні супутника знаходяться сотні вулканічних отворів. Його поверхня дещо нагадує піцу – плямиста та барвиста, що є результатом діяльності вулканів", – ідеться у повідомленні.

Шлейфи та потоки лави по всій поверхні утворюють різнокольорові "річки"
Фото: NASA
Показали чітке фото супутника Юпітера
Шлейфи та потоки лави по всій поверхні утворюють різнокольорові "річки"

Шлейфи та потоки лави по всій поверхні утворюють різнокольорові "ріки" – від червоного з жовтим і до помаранчевого з чорним забарвлення. Деякі з таких лавових "річок" простягаються на сотні кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каліфорнії вдалося сфотографувати неймовірне явище над Долиною Смерті

"Юнона" вже облетіла Юпітер 49 разів і збирається вивчити декілька супутників Юпітера. Майбутній проліт планується наступного року.

Супутники Юпітеру були відкриті Галілео Галілеєм 7 січня 1610 року за допомогою його першого у світі телескопа.

У День закоханих, 14 лютого, на Алясці спостерігали інтенсивне полярне сяйво. Так званий мисливець за полярним сяйвом Вінсент Ледвіна з міста Фербанкс опублікував низку фото цього вражаючого природного явища.

Зараз ви читаєте новину «NASA вдалося сфотографувати найвулканічніший супутник Юпітера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі