середа, 04 січня 2023 13:34

Космічний зонд зробив неймовірні світлини Землі з поверхні Місяця

Південнокорейський орбітальний апарат Danuri зробив і надіслав чорно-білі фотографії поверхні Місяця та Землі.

Зображення були зроблені в період між 24 грудня та 1 січня, повідомляє Science Alert. Danuri обертається навколо Місяця кожні дві години.

"Зроблені з відстані менш як 120 кілометрів над поверхнею Місяця фото показують Землю. Зображення та відео використають у виборі потенційних місць для висадки на Місяць у 2032 році", – йдеться в заяві Корейського аерокосмічного науково-дослідного інституту (KARI).

Наступного місяця орбітальний апарат розпочне наукову місію, яка складатиметься з картографування та аналізу місячного рельєфу, а також вимірювання магнітної сили та гамма-випромінювання. Danuri також випробовуватиме експериментальну технологію "космічного інтернету", передаючи фотографії та відео на Землю.

Автор: KARI
  Корейський космічний зонд Danuri надіслав світлини Землі та Місяця
Корейський космічний зонд Danuri надіслав світлини Землі та Місяця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комета часів льодовикового періоду наближається до Землі

Danuri є першим місячним орбітальним апаратом Південної Кореї. Минулого тижня він успішно вийшов на орбіту Місяця. Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль назвав такі досягнення "історичним моментом" у космічній програмі країни.

Південна Корея виклала амбітні плани щодо космосу, включаючи посадку космічних кораблів на Місяць до 2032 року та Марс до 2045 року.

Автор: KARI
  Корейський космічний зонд Danuri надіслав світлини Землі та Місяця
Корейський космічний зонд Danuri надіслав світлини Землі та Місяця

На початку січня 2023 року відбудеться пік метеоритного дощу Квадрантиди. Це метеоритний потік, який відрізняється від інших не лише великою інтенсивністю падаючих метеоритів, але й тим, що більшість із них занадто тьмяні. Пік одного з найсильніших метеоритних потоків жителі Землі спостерігатимуть 4 січня.

Зараз ви читаєте новину «Космічний зонд зробив неймовірні світлини Землі з поверхні Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі