пʼятниця, 12 травня 2017 03:51

Китайці запустили симулятор життя на Місяці

Китайці запустили симулятор життя на Місяці
Волонтери проведуть тут наступні 60 днів. Фото: РБК

У Китаї запустили симулятор життя на Місяці. Перші чотири волонтера (2 чоловіків і 2 жінки) зайшли у пекінський "Юегун-1"/ "Храм Місяця-1" / - симулятор життя у близьких до місячних умовах.

Про це інформує агентство "Сіньхуа".

Волонтери проведуть тут наступні 60 днів. По закінченні цього терміну їх змінить друга група волонтерів, яка також складається з 2 чоловіків і 2 жінок. Цій групі належить провести в симуляторі вже 200 днів. Потім перша група волонтерів повернеться у симулятор ще на 105 днів.

Експеримент під кодовою назвою "Юегун-365" дозволить китайським вченим зрозуміти, що потрібно для підтримання життя людини на поверхні Місяця в середньо- і довгостроковій перспективі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський мільйонер став першим у світі космічним туристом

Волонтери - це цивільні особи і кращі аспіранти Пекінського авіакосмічного університету.

Симулятор включає загальну кабіну площею 42 кв. м, в яку входять спальні місця, кімната відпочинку, санвузол, обладнання переробки відходів і приміщення по вирощуванню тварин, і дві кабіни- "парники" приблизно по 50-60 кв. м.

Супутник відправлять у космос на ракеті "секонд-хенд".

Зараз ви читаєте новину «Китайці запустили симулятор життя на Місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі