субота, 20 березня 2021 22:55

Глобальне потепління: вчені запропонували нову альтернативу

Глобальне потепління: вчені запропонували нову альтернативу

Щоб стримати глобальне потепління, потрібно в 10 разів збільшити кількість сонячних батарей і вітряків. Такого висновку дійшли фахівці IRENA.

Превью документа опублікували на офіційному сайті. Спеціалісти вважають, що скоротити викиди парникових газів (в першу чергу - CO2) більш ніж реально. Для цього буде потрібно продовжувати роботи зі збільшення енергетичної ефективності виробничих потужностей, інфраструктури і транспорту. І, звичайно ж, наростити вироблення "зеленого" електрики в десять з лишком разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зробили жахаючий прогноз щодо глобального потепління

А якщо точніше, то з приблизно 2,5 тераватта встановленої потужності до 27,7 тераватта. Під останніми розуміються будь-які поновлювані джерела - сонце, вітер, геотермальна, гідроенергетика, біопаливо, цитує дослідження Naked Science.

В сукупності всі вони до 2050 року повинні закрити 90% від енергетичних потреб людства проти 25% у 2018 році. Десята частина необхідної енергії буде надходити від природного газу (близько 6%) і атомних електростанцій (близько 4%).

Раніше міністр розповів, як глобальне потепління вплине на Україну.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління: вчені запропонували нову альтернативу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі